Business 9 Iulie 2009 16:43
S-a nascut recent Asociatia pentru Comunicatii Digitale (ACD), un ONG condus de Mihai Constantin (de la stirile TVR), care isi propune promovarea comunicatiilor audiovizuale in format digital independent si educarea publicului larg cu privire la ce inseamna trecerea la formatul digital, informeaza www.jurnalismonline.ro.
Primul eveniment organizat de asociatia romaneasca este o masa rotunda intitulata “Televiziunea in Era Digitala”, iar intalnirea va avea loc la Hilton, pe 14 iulie.

Dupa cum explica Wikipedia, Televiziunea digitala (DTV) este un sistem de telecomunicatii prin care se emit si se receptioneaza imagini in miscare si sunete prin intermediul semnalelor digitale, spre spre deosebire de semnalele analogice folosite in sistemul de televiziune traditional. Televiziunea digitala foloseste metode de modulatie digitala, prin care informatia este compresata, necesitand astfel televizoare care inglobeaza astfel de functii, sau adaptoare externe care sa converteasca semnalul TV, sau placi speciale care se pot insera in computere.

Televiziunea X digitala are anumite avantaje fata de televiziunea analogica, cel mai important fiind necesarul mai mic de banda necesar trasmiterii semnalului TV.

Pe lan local, nou infiintata asociatie ACD, isi propune sa desfasoare mai multe activitati care au scopul de a promova aceasta noua tehnologie. Printre altele, potrivit jurnalismonline.ro, vor fi organizate pe langa seminarii si intruniri legate de acest domeniu si campanii de informare cu privire la trecerea la televiziunea digitala si implicatiile pe care aceasta le va avea din punct de vedere tehnic asupra consumatorilor.

De asemenea, pe langa alte atributii, ONG-ul va colabora cu toate structurile si agentiile guvernamentale specializate si care au competente in domeniul comunicatiilor digitale pentru a oferi sprijin in indeplinirea angajamentelor luate fata de organismele europene cu privire la trecerea la televiziunea digitala.

1 ianuarie 2012 este data la care in Europa se va inchide emisia analogica de televiziune pentru a se trece in totalitate la emisia digitala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.