Daniel Buzdugan traieste cea mai de cosmar farsa: el a fost condamnat sa plateasca 90.000 de euro fostului sau loc de munca si urmeaza alte cateva sute de mii de euro, in perioada urmatoare, care ii vor fi imputati pentru decizia de a incalca grosolan contractul cu trustul francez Lagardere, scrie Inpolitics.ro.
Buzdugan trebuie sa plateasca 90.000 de euro despagubiri postului amintit, in urma deciziei Curtii de Arbitraj Economic International de pe langa Camera de Comert si Industrie. Numai ca aceasta suma ametitoare, oricum, nu e decat inceputul. Pentru faptul ca Buzdugan a rupt unilateral, in iunie anul trecut, contractul cu Radio 21 si s-a transferat la trustul lui Voiculescu, cei de la Lagardere sunt decisi sa il distruga.

"Este nevoie de un exemplu usturator pe piata media, pentru a taia, pe viitor, cheful unor vedete de a mai trata cu dispret un contract comercial, mai ales unul atat de restrictiv, cum a avut dl. Buzdugan. In Occident, nimeni nu si-ar permite asa ceva, nici macar Oprah Winfrey, cu atat mai putin un realizator care avea doar o valiza de lucruri cand a ajuns la Radio 21 si a fost transformat de noi, cu efort si investitii, in vedeta de prim rang" au declarat pentru Inpolitics surse din compania amintita.

Astfel, s-a demonstrat ca acel contract era valabil si ca vedeta trebuie sa le plateasca celor de la Radio 21 despagubiri in valoare de 90.000 de euro, reprezentand orele in care a absentat de la locul de munca. Sentinta este definitiva si obligatorie, mai informeaza Inpolitics.

Potrivit Adevarul, plecarea lui Daniel Buzdugan, alaturi de Mihai Morar, a dus la destabilizarea pietei radio din Romania. Astfel, Radio 21 a pierdut 220.000 de ascultatori la nivel urban, dupa plecarea celor doua vedete la Radio ZU. La doar cateva luni dupa ce a fost lansat de catre trustul Intact, Radio ZU devenea lider de audienta in Capitala.

Radioul din trustul Intact, lansat in toamna anului trecut cu Daniel Buzdugan si Mihai Morar vedete principale, este ascultat, in medie, de 262.000 de persoane in Capitala. In toamna, clasamentul pe Bucuresti era condus de Radio 21, urmat de Radio Romania Actualitati si Kiss FM.

Radio 21, postul de la care au plecat Buzdugan si Morar, a pierdut 60.000 de ascultatori, fata de valul de toamna (in care ZU nu a intrat, fiind proapat lansat). O scadere semnificativa se remarca si la Kiss FM – minus 60.000 de persoane. De altfel, Kiss FM si Radio 21, posturile care au scazut cel mai mult, au acelasi format muzical ca Radio ZU – Contemporary Hit Radio (bazat pe hiturile zilei), scria www.paginademedia.ro in aprilie 2009, moment in care a fost facuta publica ultima masurare a audientei radiourilor din tara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.