Postul Discovery Channel se afla pe primul loc la categoria "posturi TV non-fictiune" in clasamentul preferintelor telespectatorilor romani, potrivit celor mai recente studii calitative realizate de compania Discovery Networks Europa Centrala (DNCE), au anuntat reprezentantii postului.

Cele mai recente date de audienta arata ca, in ianuarie 2009, Discovery Channel a inregistrat o crestere cu 40% a share-ului pe publicul sau tinta (barbati intre 25 si 39 de ani), comparativ cu ianuarie 2008, potrivit datelor furnizate de compania de cercetare Gfk.

Rezultatele studiului "brand tracker", demarat in iulie 2008 de catre Discovey Networks Europa Centrala, au aratat ca Discovery Channel se bucura de o frecventa mare de vizionare mai ales in randul barbatilor tineri (25-39 de ani).

Astfel, 65% din respondenti s-au identificat cu urmatoarea afirmatie: “Postul Discovery Channel este foarte important pentru mine si mi-ar lipsi cu adevarat daca nu ar mai fi disponibil”. Mai mult, 46% din barbatii tineri chestionati au declarat ca Discovery Channel este preferatul lor din categoria non-fictiune.

Motivatiile barbatilor tineri din Romania care urmaresc postul Discovery Channel sunt informarea si invatarea. Astfel, majoritatea respondentilor au precizat ca programele de pe acest post li se par informative, ca reflecta interesele lor si ca le satisfac curiozitatea. Mai mult, 54% din barbatii tineri intervievati considera ca Discovery Channel este un post original, care sparge tiparele.

Topul celor mai urmarite programe Discovery Channel inlcud "Vanatorii de mituri", "Motociclete Americane" si "Cum se fabrica diverse lucruri".

Discovery Channel a inceput sa emita in SUA, in anul 1985, indeplinind viziunea fondatorului Discovery Communications, John Hendricks. Discovery Channel si-a inceput extinderea internationala in 1989, patrunzand pe piata din Marea Britanie. In 1993, canalul a fost lansat pe pietele din Asia si America Latina. In Europa Centrala, canalul a fost lansat in Polonia in 1996, apoi in anul urmator, in Romania si Ungaria.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.