Foie-gras-ul presupune un proces de productie controversat din perspectiva doctrinei drepturilor animalelor.
Gastele de Tuoulouse si ratele Mulard sunt hranite intensiv in mod fortat (metoda numita gavage) pentru a acumula la nivelul ficatului o cantitate suplimentara de grasimi pentru a provoca marirea acestuia.
In Bulgaria, al doilea producator de foie-gras din Europa si din lume, se bazeaza pe segmentul medium al pietei internationale. Sunt aproximativ 5.000 de persoane care lucreaza in sectorul productiei de foie-gras, in special detinatori de ferme si companii mici si mijlocii.
De curand, un grup de europarlamentari ecologisti au adus in discutie interzicerea productiei si comercializarii de foie-gras in toate tarile UE invocand faptul ca modul de productie presusune incalcarea drepturilor animalelor.

In acest moment in Uniunea Europeana producerea de foie-gras este legala doar in cinci state Franta, Bulgaria, Ungaria, Belgia, Spania fiind interzisa in celelalte 22 de membre, potrivit agrointel.ro.
Despre autor:
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Cum să investești într-un startup: primii pași
Sursa: start-up.ro
-
Raportarea ESG și de ce este esențială pentru orice companie listată la bursă
Sursa: green.start-up.ro
-
Povestea Precious Circuit, start-up-ul fondat de doi tineri care fac...
Sursa: retail.ro
-
Părintele Porfirie: Medicamentul şi marele secret pentru creşterea copiilor
Sursa: garbo.ro
-
CEC Bank, profit net de 54,2 milioane de lei în primul trimestru din 2022
Sursa: futurebanking.ro
-
Suflete pereche: Iubirea necondiționată dintre doi oameni
Sursa: kudika.ro
-
România a aprobat un nou ajutor umanitar pentru Ucraina. Ce trimite țara...
Sursa: wall-street.ro