Business 28 Mai 2012 10:20
Intr-un interviu fara compromisuri acordat publicatiei britanice, Christine Lagarde, directorul general al FMI, a insistat ca a venit timpul ca Grecia sa plateasca.

Grecia a fost nevoita sa se angajeze la reducerea salariilor, pensiilor si cheltuielilor publice, in schimbul celui de-al doilea program de asistenta financiara, de 130 de miliarde de euro, din partea FMI, UE si a Bancii Centrale Europene.

Intrebata daca poate sa nu se gandeasca la mamele din Grecia care nu au acces la moase sau la pacientii care nu pot obtine medicamente vitale, Lagarde a replicat ca mai mult se gandeste la copiii din Africa, relateaza MEDIAFAX.

"Ma gandesc mai mult la copilasii de la o scoala dintr-un satuc din Niger, care au acces la invatatura doua ore pe zi, impartind cate trei un scaun si care sunt doritori sa aiba o educatie. Ma gandesc tot timpul la ei, pentru ca au mai multa nevoie de ajutor decat oamenii din Atena", a spus sefa FMI.

Intrebata daca afirma, in esenta, ca grecii si alti europeni s-au simtit bine iar acum a venit timpul sa plateasca, Lagarde a raspuns "exact".

Aceste afirmatii au starnit furie in randul elenilor, care au pornit un adevarat razboi pe Facebook, atacand-o pe Lagarde intr-o pagina creata special si care se numeste "Greeks are against Lagarde" ("Grecii sunt impotriva lui Lagarde").

Pana acum, pagina a strans 10.000 de comentarii virulente la adresa directorului FMI, scrie jurnalul.ro.

Utilizatorii greci ai retelei de socializare s-au mobilizat si au creat o pagina cu numele "Greeks are against Lagarde" ("Grecii sunt impotriva lui Lagarde"), cu o fotografie a directorului FMI. Pagina este descrisa ca fiind "locul unde iti poti manifesta nemultumirea ca natiune fata de Lagarde".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.