Patru curse ale British Airways au fost anulate de pe Aeroportul Otopeni, trei luni si una marti, din cauza grevei personalului de zbor care a inceput luni o greva de cinci zile, dupa ce negocierile pe tema salariilor si conditiilor de lucru au esuat.

"Astazi (n.r. luni) sunt anulate trei curse, respectiv Londra - Bucuresti, care ar fi trebuit sa aterizeze pe Otopeni la ora 12.35, Bucuresti - Londra, care ar fi trebuit sa decoleze de pe Otopeni la ora 13.20, si o alta cursa diseara, care ar fi trebuit sa soseasca de la Londra la Bucuresti la ora 23.20", au declarat luni pentru Agentia NewsIn reprezentantii aeroportului Otopeni.

De asemenea, British Airways a mai anulat si marti o cursa care ar fi fost programata de plece din Bucuresti spre Londra la ora 08.30.

Personalul de zbor al British Airways a inceput luni o greva de cinci zile, dupa ce negocierile pe tema salariilor si conditiilor de lucru au esuat, relateaza CNN.

Vor urma alte doua greve, dar Tony Woodley, responsabil al sindicatului Unite, a spus ca grevele pot fi anulate, daca BA reintroduce diverse bonusuri de calatorie pentru angajati.

Un reprezentant al BA a declarat ca societatea este dispusa sa continue negocierile.

Compania va implementa un plan de rezerva ce va permite transportarea a peste 70% dintre pasageri in timpul primei greve. Ea va opera toate cursele de pe Gatwick si London City si mai mult de jumatate dintre cele de pe Heathrow.

Sindicatul Unite, care reprezinta aproape toti angajatii de zbor ai BA, in numar de 15.000, a fost de doua ori in greva in martie, ceea ce a provocat haos pe aeroporturi.

Citeste si:

Angajatii British Airways au intrat in greva

Traficul aerian, perturbat de greva angajatilor British Airways


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.