Personalul de bord al British Airways a inceput astazi o greva ce va perturba serios transportul aerian in Marea Britanie in urmatoarele trei zile, dupa esuarea negocierilor intre companie si sindicatul Unite

Mii de membri ai Unite, principalul sindicat britanic, au lansat greva vineri la miezul noptii, dupa esuarea ultimei tentative de reconciliere intre cosecretarul general al Unite, Tony Wooley, si directorul companiei, Willie Walsh. Inainte de aceasta prima greva din ultimii 13 ani, circa 1.100 dintre cele 1.950 de curse BA prevazute pentru cele trei zile vor fi anulate, potrivit Wall-Street.

Unite reprezinta 12.000 de membri ai personalului de bord din BA. Potrivit sindicatului, primele indicii par sa arate ca miscarea este respectata de un numar mare de angajati.

Compania spera totusi ca va putea transporta in weekend 49.000 de pasageri dintre cei 75.000, pentru un sfarsit de saptamana obisnuit de martie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.