Liderii din Europa Centrala si de Est ar trebui sa ia in calcul noi modele de crestere, care sa nu se mai axeze pe sectoarele bancar, constructii si imobiliar pentru cresterea economica, ci pe o prezenta mai mare pe pietele internationale.

"Tarile din Europa emergenta vor trebui sa-si regandeasca modelele de crestere si sa reduca dependenta de sectoarele bancar, constructii si imobiliar, care au explodat inainte de criza, si sa se concentreze pe prezenta pe pietele internationale", se arata intr-un comunicat al Fondului Monetar International (FMI), citat de NewsIn.

Totodata, directorul general al Fondului Monetar International (FMI), Dominique Strauss-Kahn, a cerut autoritatilor din Uniunea Europeana o colaborare mai stransa asupra mai multor domenii, de la strategiile fiscale la reglementarea sectorului financiar, pentru a face institutiile din UE mai puternice, mai rezistente la criza si mai capabile sa promoveze crestere economica si prosperitate.

Tarile din centrul si estul Europei au fost afectate sever de criza financiara globala, ca urmare a legaturilor comerciale stranse si a dependentei de fluxurile de capital din regiune. In prezent, zona a revenit pe crestere, iar FMI estimeaza un avans de 2% al produsului intern brut (PIB) in Europa Centrala si de Est in 2010.

Mai multe detalii despre cerintele FMI cititi in Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.