Fondul Monetar International (FMI) ar putea oferi in cele din urma Greciei un pachet de ajutoare de 20 miliarde euro, pe o perioada de 18 luni, potrivit bancii Goldman Sachs.
Dupa speculatiile aparute saptamana aceasta, cum ca Grecia ar putea sa nu primeasca ajutor financiar la summitul UE, economistul-sef pentru Europa din cadrul Goldman Sachs, Erik Nielsen, a declarat ca statul grec ar putea cere ajutorul FMI in urmatoarele saptamani si este "foarte probabil" sa apeleze la Fond in urmatoarele luni, in contextul in care se straduieste sa reduca cel mai mare deficit bugetar din Uniunea Europeana. [Grecia si ajutorul de la FMI: Intre Ja si Nein]

Liderii europeni vor incepe astazi la Bruxelles discutiile referitoare la posibilele ajutoare pentru Grecia, scrie NewsIn citand Bloomberg.

"Aceasta ar fi ultima ocazie de discutii pe tema Greciei, inainte ca aceasta sa ramana fara bani", a spus Nielsen. "In momentul in care vor incepe, negocierile se vor axa pe un program de circa 20 miliarde euro, pe o perioada de 18 luni". [Criza din Grecia, "marul discordiei" intre Fed si BCE?]

Mai multe detalii despre imprumutul pe care Grecia l-ar putea contracta de la FMI cititi pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.