Germania va cumpara lista cu cetateni ai sai care au eludat Fiscul deschizandu-si conturi in Elvetia, document obtinut, probabil, prin metode ilegale, a anuntat marti ministrul de finante Wolfgang Schuble.

"In principiu, decizia a fost luata", a declarat Schäuble pentru cotidianul Augsburger Allgemeine Zeitung, potrivit AFP.

Dosarul seamana din punct de vedere juridic cu cel al cumpararii de date provenind din Liechtenstein in 2008. Atunci, Germania a platit cinci milioane de euro si a recuperat deja 180 de milioane. "Deci, nu puteam sa luam alta decizie", a apreciat ministrul de finante, care a subliniat ca, pana in prezent, niciun tribunal nu a pus sub semnul intrebarii legalitatea operatiunii din 2008.

Cotidianul german Frankfurter Allgemeine Zeitung a anuntat sambata ca un informator vrea sa vanda Germaniei, pentru suma de 2,5 milioane de euro, un CD care contine datele bancare ale celor vinovati de frauda fiscala. Conservatorii si liberalii, care impart puterea la Berlin, si-au exprimat rezerva fata de cumpararea de date obtinute ilegal, dar, in final, perspectiva de a recupera cel putin 100 de milioane de euro pare sa fi castigat.

Potrivit NewsIn, Financial Times Deutschland crede ca informatorul este acelasi angajat al unei sucursale din Geneva a HSBC Private Bank care a facut o afacere similara cu Franta.

Potrivit presei, lista propusa de Berlin contine circa 1.300 de nume.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.