sterreichische Volksbanken, compania-mama a Volksbank si a patra banca ca marime din Austria, a fost pusa pe "lista de supraveghere" a bancii centrale si autoritatii de reglementare a pietei financiare din Austria, scrie MarketWatch. Banca centrala austriaca si Oesterreichische Volksbanken dezmint ca ar avea probleme.

Update: Banca centrala a Austriei si Oesterreichische Volksbanken au dezmintit informatiile publicate de cotidianul austriac Die Presse, potrivit carora banca s-ar afla sub supraveghere si ar putea fi nationalizata, potrivit Reuters, citat de NewsIn. Purtatorul de cuvant al Oesterreichische Volksbanken a declarat ca nu sunt riscuri de nationalizare si ca relatarile din presa pe aceasta tema sunt lipsite de acuratete.

Österreichische Volksbanken, care este caracterizata de autoritatile de reglementare ca fiind "relevanta sistemic", a inregistrat in primele noua luni o pierdere de 607 milioane de euro.

Statul austriac a nationalizat ieri o banca, preluand Hypo Alpe-Adria Bank International AG. Astfel, statul austriac va injecta in banca 450 milioane euro, actiunea reprezentand a doua nationalizare a unei banci din Austria dupa inceputul crizei financiare.

Mai multe detalii despre intrarea sub supravechere a companiei-mama a Volksbank cititi pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.