Presedintele Barack Obama a spusca planul sau destinat schimbarii sistemului de supraveghere a sectorului financiar este necesar pentru remedierea problemelor legate de asumarea excesiva de riscuri, ce a stat la baza intrarii economiei intr-o lunga perioada de recesiune.
Obama - cea mai vasta refomare a sistemului financiar, din ultimii 70 de ani Propunerea, ce va trebui aprobata de Congres, descrie ce mai mare schimbare a regulilor din acest sector, din ultimii 70 de ani, adaugand o serie de reguli suplimentare ce se vor aplica in cazul marilor companii, scrie NewsIn.

Astfel, se va crea o agentie pentru monitorizarea produselor financiare destinate consumatorilor, Federal Reserve va supraveghea companiile considerate prea mari ca sa esueze, si va aduce fondurile de risc si pe cele private sub supraveghere federala.

"A fost vorba despre un esec al intregului sistem",
a spus Obama.

Anuntul presedintelui marcheaza inceputul a ceea ce promite sa fie o lupta politica ce va schimba, foarte probabil, planurile presedintelui.
Propunerile administratiei Obama vin dupa un an de socuri pentru Wall Street, ce au contribuit la cea mai grava recesiune din ultima jumatate de secol. Din septembrie 2008, guvernul a fost nevoit sa pompeze miliarde de dolari in institutii precum Citigroup Inc., Bank of America Corp., American International Group Inc. si General Motors Corp.

Banca centrala va supraveghea toate institutiile financiare considerate riscante, decizie menita sa corecteze greselile care au dus la prabusirea Bear Stearns Cos. si Lehman Brothers Holdings Inc. Federal Reserve va monitoriza nu numai bancile, dar si marile companii, precum asiguratorii sau fodurile de risc, ale caror legaturi pun in pericol intregul sistem financiar.

"Aceste firme nu ar trebui sa mai poata evita supravegherea activitatilor lor riscante prin manipularea structurii lor legale", reiese din documentul publicat de Casa Alba.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.