R. Moldova, cu un deficit bugetar de peste un miliard de euro, risca o acuta criza financiara, avand in vedere ca actuala criza politica tergiverseaza formarea unui guvern care sa negocieze un pachet de sustinere cu FMI si care sa poata revizui bugetul de stat, scrie Financial Times.

Publicatia informeaza ca este prevazut ca o delegatie FMI sa vina la Chisinau saptamana viitoare pentru a demara discutiile despte forma pachetului de sustinere care ar urma sa inlocuiasca un acord din 1995, dar arata ca in R. Moldova nu are cine sa negocieze acest nou acord. Rezultatele alegerilor de acum 10 zile, in urma carora Partidul Comunist a castigat cu 49%, sunt contestate de opozitie, care sustine ca victoria a fost obtinuta in mod fraudulos.

Procesul politic este ingreunat de renumarari de voturi si verificari de liste, astfel ca s-ar putea ca un nou guvern sa fie format abia la toamna. In consecinta, nu exista un guvern care sa revizuiasca cheltuielile bugetare si sa negocieze un acord international de sustinere, scrie Financial Times, potrivit NewsIn.

In acest context, Republica Moldova risca sa se confrunte cu o severa criza financiara in anul 2009, avand in vedere incapacitatea de a acoperi un deficit bugetar de un miliard de dolari si tensionarea politica tot mai mare, constata Financial Times (FT).


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.