Vicepresedintele Partidului Laburist din Marea Britanie, Harriet Harman, a spus ca fostul sef al grupului financiar Royal Bank of Scotland (RBS), Sir Fred Goodwin, ar trebui sa nu 'mizeze' ca isi va pastra pensia integrala de 650.000 de lire sterline pe an, scrie BBC.

Vicepresedintele Partidului Laburist a descris aranjamentul pentru pensii, semnat de consiliul director al RBS, ca "bani pentru nimic". Suma este inacceptabila "in opinia publica", a declarat pentru BBC, Harriet Harman si a adaugat ca guvernul ar trebui "sa intervina", relateaza NewsIn.

Mai multe partide politice au atacat aranjamentul pentru pensie al lui Sir Fred Goodwin, dupa ce Royal Bank of Scotland a afisat pierderi de 24 miliarde lire sterline, cele mai mari din istoria corporatista a Marii Britanii.

Premierul britanic Gordon Brown a cerut, sambata, o supraveghere mai riguroasa a sistemului bancar, spunand ca niciunui fond de protectie impotriva riscurilor (hedge fund) si niciunui paradis fiscal nu ar trebui sa ii fie permis sa se strecoare printre fisuri.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.