Raspunsul global la criza financiara din Europa de Est a fost paralizat, pentru ca Fondul Monetar International (FMI) este prea mic, sustin fosti oficiali ai institutiei, citati de Financial Times.

In contextul tensiunilor din pietele emergente din intreaga lume si al apelurilor catre Uniunea Europeana (UE) de a se implica tot mai mult in salvarea unor tari ca Letonia, Ungaria si Romania, FMI s-a straduit sa isi mareasca puterea de actiune, potrivit NewsIn.

"Observam efectele lipsei de resurse in cadrul FMI. Programele sunt probabil realizate la un nivel mai mic pentru ca FMI se teme sa nu ramana fara bani", a spus Simon Johnson, fost economist FMI, care lucreaza in prezent la Massachusetts Institute of Technology.

FMI a oferit anul trecut 15,7 miliarde dolari (12,4 miliarde euro) dintr-un pachet de 25,1 miliarde dolari aprobat pentru Ungaria, insa resursele scad rapid.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.