Economistul american Paul Krugman, laureatul pe 2008 al Premiului Nobel pentru economie, s-a declarat "terifiat" de actuala criza financiara, care ii aminteste de marea criza din anii '30, relateaza NewsIn.

"Perspectivele sunt mai bune acum decat in urma cu cinci zile, insa sunt terifiat de criza financiara", a declarat Krugman, pentru agentia de presa suedeza TT. "Nu as fi crezut niciodata ca se va repeta anul 1931 in timpul vietii mele, insa aceasta criza ma face sa ma gandesc la acea situatie din mai multe puncte de vedere", a adaugat economistul.

Paul Krugman s-a declarat "foarte multumit" de modul in care europenii actioneaza in contextul crizei, dupa masurile anuntate duminica de sefii de state si guverne din Eurogrup.

In varsta de 55 de ani, Krugman este profesor de economie si relatii internationale la Universitatea Princeton si este renumit pentru teoriile sale in domeniul "noului comert" si al crizelor valutare, fiind considerat unul dintre cei mai influenti 50 de economisti ai lumii contemporane. Este considerat un critic al administratiei Bush si al politicii interne si externe promovate de aceasta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.