Pentru a nu avea surprize neplacute la cumpararea unei proprietati imobiliare trebuie verificate mai multe lucruri
Valabilitatea si corectitudinea actelor originale ale proprietatii pot fi verificate apeland la serviciile unui avocat sau ale unui notar. In cele mai multe cazuri, consultanta nu costa nimic. „Spre exemplu, daca se apeleaza la un notar, acesta nu va percepe nici un tarif in ideea ca actele tranzactiei vor fi perfectate la cabinetul lui notarial“, ne-a spus Dan Ciobanu, director de vanzari al agentiei imobiliare Media City.
Mult timp si multe drumuri pot fi scutite daca proprietarii au deja istoricul proprietatii. „Istoricul proprietatii indica toti proprietarii acelui bun“, a precizat Dan Ciobanu. Daca vanzatorul nu il are, va trebui sa treaca pe la fiecare notar unde s-au perfectat actele cu fostii detinatori.

Istoricul proprietatii este obligatoriu in cazul imobilelor cumparate prin credit imobiliar, intrucat este solicitat de banca. Cei care cumpara proprietati retrocedate nu au de ce sa-si faca griji. Este o vanzare simpla. Imobilul a fost retrocedat proprietarului de drept si acesta il vinde. „Nu la fel se poate spune despre imobilele dobandite prin Legea Lupu de reimproprietarire. Proprietarii au voie sa vanda dupa zece ani, dar, primind alte proprietati decat cele originale, pot aparea proprietarii de drept. Cine cumpara se poate trezi cu procese“, a adaugat directorul de vanzari al Media City.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.