Constructiile pe structuri metalice usoare sunt relativ noi in tara noastra. In tari precum SUA si Australia aceste sisteme au facut traditie, inlocuind cu succes lemnul in structura de rezistenta a casei

Casele ce urmeaza aceasta tehnologie aplica in linii mari aceleasi principii constructive ca si casele pe cadre din lemn. S-a observat ca cei care nu au incredere in structurile de lemn pentru construirea caselor se indreapta catre alternativa structurilor din metal.

Structurile metalice usoare sunt compatibile cu aproape orice fel de proiect de case P+1+M, mansardari, compartimentari, constructii pozitionate in locuri greu accesibile, cabane, spatii comerciale, restaurante, moteluri, magazine, depozite, hale industriale, structuri separate pentru acoperisuri, balcoane, garaje sau alte anexe.

Faptul ca foarte multe persoane se orienteaza spre aceasta tehnologie atunci cand vine vorba de construirea unei locuinte, evidentiaza nevoia de a construi cat mai usor, cat mai sigur, intr-un timp cat mai scurt, totul la calitate superioara si la un pret accesibil.

O astfel de constructie nu va arata diferit fata de cele clasice, datorita faptului ca pentru toate suprafetele interioare si exterioare se vor folosi finisari traditionale. Astfel, pentru exterior se pot folosi caramida, piatra, stucul, iar pentru interior, orice fel de materiale existente pe piata constructiilor in domeniu.

Avantajele caselor construite pe structuri metalice usoare:

Otelul este cel mai usor dintre materialele folosite la structuri (este cu 60-70% mai usor decat lemnul).

Siguranta si rezistenta deosebita la actiunile seismice, deoarece o structura mai usoara cu conexiuni mai puternice implica o forta seismica mai mica si daune mai putine.

Particularitatea acestei tehnologii este capacitatea de a evita zidaria uda, care necesita timp de uscare foarte mare.

Rapiditate in executie, timpul necesar scazand cu aproximativ 50-60%.

Rapiditatea realizarii constructiei conteaza foarte mult pentru cei care contracteaza un credit la o data bine stabilita. O casa pe structura metalica poate fi ridicata in 3-4 luni, fapt ce convine atat beneficiarului cat si constructorului. In ceea ce priveste locuintele realizate din zidaria clasica, santierul

pune multe piedici din cauza perioadei indelungate de finalizare a casei (intre unu si doi ani), iar un imprumut pentru realizarea unei astfel de case s-ar putea sa nu acopere toate costurile finale.


Despre autor:

Condo

Sursa: Condo


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.