Business 2 Iulie 2008 02:47
In urma aparitiei a numeroase proiecte rezidentiale pe segmentul nou, dezvoltatorii se gandesc sa sporeasca atractivitatea catre acestea prin diverse modalitati, una dintre ele este realizarea unor complexe rezidentiale care includ si alte facilitati, de genul retail, entertainement, scoli si gradinite, se arata intr-un comunicat emis de compania DMI. Dezvoltatorii mizeaza pe faptul ca viitori locatari din aceste complexuri nu mai trebuie sa mearga in alta parte a orasului la scoala, la serviciu, la cinema sau la cumparaturi, in acest context evitand traficul din Bucuresti

Potrivit comunicatului DMI, "aceasta este o orientare din ce in ce mai des aleasa de companiile in cautarea unui nou sediu, orientare posibila (spre deosebire de anii precedenti), prin existenta pe piata a primelor proiecte de acest tip. Dupa ce in 2006-2007 erau lansate primele doua proiecte integrate cu functiuni mixte, Sema Parc si Baneasa, perioada 2008-2009 aduce inca doua proiecte, si anume Global City si Floreasca City".

"Proiectele integrate, solutia pentru a reduce nevoia de deplasare a oamenilor"
In conditiile in care oamenii s-au saturat sa-si petreaca cele cateva ore libere din zi pe drum, pe un drum ce devine din ce in ce mai lung si mai aglomerat, in contextul dezvoltarii oraselor in adevarate metropole, cu suprafete ce ajung uneori de 20 de ori mai mari decat in trecut, astfel vor din nou sa locuiasca, sa se relaxeze si sa munceasca in acelasi loc, se mai arata in comunicat.

Potrivit unui consultant imobiliar Esop, prin locuirea in cadrul unui astfel de complex poti evita traficul, dar si poluarea. “Astazi, in conditiile in care timpul a devenit cea mai importanta moneda, proiectele integrate sunt solutia pentru a revitaliza spatiile in declin si a reduce nevoia de deplasare a oamenilor. Este comod sa poti ajunge in cateva minute de la birou acasa, de acasa la cumparaturi sau de la cumparaturi in parcuri sau institutii culturale de recreere.

Eliminand in mare masura intensitatea traficului rutier, acest tip de proiecte micsoreaza gradul de poluare", a specificat consultantul imobiliar.

La inceput oamenii au parut sceptici in privinta locuirii intr-un parc industrial, unde considerau ca se vor confrunta cu probleme precum: zgomot, poluare, un numar mare de masini, fum si mirosuri complet neindicate pentru rezidenta. Dar companiile imobiliare mizeaza pe arhitectii si constructorii care au solutii, prin intermediul carora sa transforme proiectele integrate in zone de rezidenta linistite, spatii de entertainement si office buildings. "Dar, pentru ca segmentele de retail si rezidential sa poata coexista intr-un astfel de complex, atentia la detalii privind arhitectura si constructia trebuie sa fie foarte mare, astfel incat sa poata fi creata o atmosfera primitoare. Este important de stiut ca procesul de dezvoltare al unui proiect integrat complex nu presupune doar construirea unui sir de cladiri cu intrebuintari diverse, ci este o ecuatie calculata cu atentie ce trebuie sa mentina un echilibru intre viabilitate economica, stil de viata si functionalitate”, explica reprezentantii Esop.

Investitorii, interesati sa construiasca
Investitorii sunt si ei motivati sa construiasca proiecte integrate, deoarece riscurile sunt mai mici (exista functiuni multiple generatoare de venit), se asigura venituri de finantare prin componenta de spatii rezidentiale la vanzare, se eficientizeaza folosirea spatiilor de parcare, datorita orarelor complementare ale anumitor functiuni, de exemplu birouri cu retail sau birouri cu rezidential”, au mai adaugat oficialii Esop.

Proiecte integrate cu functiuni mixte din Bucuresti
*
Sema Parc
*
Baneasa
*
Global City
*
Floreasca City


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.