Business 13 Mai 2008 15:07
Data fiind tendinta romanilor de a refuza din start apartamentele de la parter si ultimul etaj, dezvoltatorii imobiliari cauta solutii care sa vanda aceste locuinte, iar apartamentele de la parter au, de obicei, terase generoase pentru a atrage cumparatorii, sustin analistii Esop Consulting, potrivit NewsIn.

Potrivit reprezentantilor companiei imobiliare, la fostele blocuri comuniste, parterul si ultimul etaj puneau reale si grave probleme locatarilor, incepand de la teama de hoti, refularea instalatiei, galagia sau lipsa de lumina in cazul primei variante si continuand cu tavanele prin care ploua, in cazul celei de-a doua.

Aceasta mentalitate s-a pastrat si azi, sustin dezvoltarorii, iar la intrebarea daca sunt anumite elemente speciale care sa definitiveze criteriile cautarii, cumparatorii raspund aproape invariabil: nu vrem parter sau ultimul etaj.

"Credem ca principalul motiv pentru aceasta atitudine este mentalitatea care pleaca de la amintirea fostelor blocuri comuniste, unde problemele cu parterul si cu ultimele etaje erau evidente, dar, in ceea ce priveste blocurile noi, acestea sunt false probleme", a explicat Irina Petrescu, partener in cadrul companiei imobiliare Esop.

Potrivit acesteia, dezvoltatorii cauta mereu si vin cu solutii eficiente care sa vanda aceste locuinte. "Apartamentele de la parter au, de obicei, terase generoase care atrag cumparatorii, facandu-i sa uite de vechea mentalitate. In cazul in care nu se pot face astfel de terase sau daca spatiile nu au aceeasi lumozitate ca la celelalte etaje, dezvoltatorii vand parterul ca birou sau spatiu comercial, astfel incat ansamblul rezidential are, din start, mai multe avantaje", a mai declarat reprezentanta Esop.

In privinta celorlalte probleme despre care se spune ca pot aparea in cadrul unui apartament la parterul blocului, analistii imobiliari mai spun ca ele pot fi demontate la o analiza simpla. Problema galagiei a fost demult eliminata de ultimele sisteme de tamplarie si de izolare fonica, in timp ce sistemele de apa, caldura si canalizare au la baza componente noi realizate dupa ultimele standarde eurpene, astfel incat problema refularii de la primele etaje nu se mai poate pune. "Daca vorbim despre securitate, in toate cladirile noi, atat condominiumuri cat si individuale, exista sisteme de securitate bine puse la punct, dublate, aproape intotdeauna, de paza cu personal uman", mai afirma Irina Petrescu.

In ceea ce priveste ultimul etaj, privelistea si luminozitatea sunt punctele de atractie, iar riscul izolarii necorespunzatoare este minim in cadrul unui ansamblu rezidential nou. "In conditiile in care noile ansambluri sunt construite dupa reglementarile in vigoare, cu un mare accent pe calitate si pe siguranta, riscul de a aparea situatii neprevazute din vina constructorului este minim", conform analistilor imobiliari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.