Nici dupa doi ani de cand a expirat termenul de predare al locuintelor, clientii EuroHabitat nu s-au mutat in locuintele din ansamblul Planorama, desi au platit o mare parte din pret. Situatia s-a inrautatit si mai mult in momentul in care dezvoltatorul a intrat in insolventa, singura solutie fiind in opinia BRS, ca clientii sa renunte la penalitati si sa accepte noile termene de livrare.

EuroHabitat a lansat in anul 2005 proiectul Planorama, avand patru blocuri, cu cate 15 etaje si totalizand 1.104 apartamente. Primul bloc, T3, avea ca termen de finalizare vara anului 2007, insa nici pana in prezent apartamentele nu au fost predate, desi majoritatea cumparatorilor au platit o mare parte din valoarea locuintelor.

Aceasta situatie nu este singulara, mai ales intr-o perioada in care dezvoltatorii imobiliari intra in insolventa rand pe rand. Astfel, dupa ce a angajat BSR Europe ca manager de proiect, pentru a-i ajuta sa treaca peste situatia dificila in care se afla, EuroHabitat incearca sa resusciteze proiectul Planorama cerand ajutorul cumparatorilor pentru aceasta.

"BSR a venit cu o propunere care pare viabila pentru revitalizarea proiectului. Ei propun cumparatorilor, ca unica solutie pentru finalizarea Planorama, sa renunte la penalitati si sa accepte noile termene de livrare", se arata in comunicatul Planorama.

"Agrearea acestor termene de catre clienti va debloca proiectul. Pentru aceasta insa, trebuie sa primim raspunsuri pozitive din partea tuturor cumparatorilor", a afirmat David Silberstein, noul manager de proiect din partea BSR pentru Planorama.

"S-au primit multe raspunsuri pozitive si avem intilniri cu cei care refuza. Inca nu am ajuns la rezultatele necesare dar ne pastram optimismul. Din pacate, unii clienti inca nu au trimis nici un raspuns prin formularele pe care le-au primit. Azi vom trimite catre acestia o scrisoare cu rugamintea sa grabeasca raspunsurile, deoarece termenul stabilit cu banca finantatoare este limitat", a conchis David Silberstein.

De stiut si evitat: "Capcane" la cumpararea unei locuinte noi


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.