Vanzarile din sectorul imobiliar chinez au inceput sa creasca de la inceputul anului, a anuntat guvernul, provocand temeri legate de posibila aparitie a unei bule imobiliare.
In perioada ianuarie-iulie, evolutia vanzarilor la nivelul intregului sector imobiliar chinez a fost de 60,4% fata de aceiasi perioada a lui 2008, se arata intr-un comunicat al biroului national de statistica din China, relateaza Wall-Street.

"Piata imobiliara a intrat intr-o perioada sensibila, in contextul in care apar bule imobiliare in anumite regiuni. In Beijing, preturile locuintelor nu mai sunt la indemana majoritatii locuitorilor", a declarat Qin Rui, analist in cadrul agentiei 5j5j din Beijing.

Pana in toamna lui 2008, guvernul chinez aplica o serie de politici care vizau controlul preturilor si evitarea speculei. Insa dupa luna octombrie, criza financiara mondiala a determinat Guvernul sa renunte la aceste restrictii si sa ia o serie de masuri pentru evitarea prabusirii pietei imobiliare, informeaza NewsIn.

Economia Chinei, statul cu cea mai mare contributie la cresterea economica globala, este singura din primele 10 state la nivel mondial care continua sa creasca in ciuda crizei.[ In plina criza mondiala, economia Chinei continua sa creasca, Ce sanse are China sa devina cea mai mare piata auto din lume?, Wen Jiabao: China poate atinge o crestere economica de 8% in 2009]

Mai multe detalii gasiti aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.