Produsul intern brut (PIB) al Chinei a crescut cu 7,9% in al doilea trimestru, in contextul in care economia statului a fost prima dintre cele majore care a iesit din recesiune.
China, statul cu cea mai mare contributie la cresterea economica globala, a depasit Japonia in ceea ce priveste valoarea pietei de capital, ocupand acum a doua pozitie, dupa implementarea unui pachet de stimuli de 4.000 miliarde yuani (585 miliarde dolari), scrie Wall-Street, citand NewsIn.

Astfel, economia chineza este singura dintre primele 10 la nivel mondial care continua sa creasca. Investitiile straine directe din China au scazut in iunie cu 6,8% fata de aceeasi perioada a anului trecut, la 8,96 miliarde dolari. Totusi, China ramane una dintre principalele destinatii pentru investitiile straine si analistii prevad ca declinul se va inversa in lunile urmatoare, odata ce revenirea economica este confirmata.

Afluxul de valuta a contribuit in ultimii ani la formarea unor enorme rezerve valutare, cele mai mari din lume, acestea depasind la sfarsitul lunii iunie 2.000 miliarde dolari, a anuntat banca centrala chineza.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.