Premierul chinez, Wen Jiabao, a declarat ca o crestere economica de 8% in 2009 poate fi atinsa, indicand ca guvernul nu are nevoie sa creasca pachetul de stimuli financiari in valoare de 4.000 miliarde yuani (585 miliarde dolari), relateaza Bloomberg.

"Este posibil sa atingem obiectivul de crestere economica", a declarat Wen. Statul are nevoi sa "schimbe evolutia economica negativa cat mai curand posibil", a mai spus acesta.

Wen estimeaza ca economia Chinei va depasi recesiunea si a anuntat ca vrea sa "creasca semnificativ" investitiile, ceea ce a dus la cea mai puternica urcare a indicelui bursei chineze, Shanghai Composite, din ultimele patru luni, anunta NewsIn.

Tinta de crestere economica de 8% este comparabila cu prognoza Fondului Monetar International, care asteapta o crestere cu 6,7%, cea mai mica din ultimele doua decenii.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.