Compania pe care o conduce are o singura misiune: sa faca minuni. Mai exact, sa obtina finantare pentru dezvoltatorii imobiliari aflati in situatii limita, cu proiecte blocate sau aproape de o vanzare fortata. Totul, in cel mai mare secret si intr-un timp cat mai scurt.
Cuvantul cheie: confidentialitate

Mentor Finance, o subsidiara a Mentor Group Holdings, a acordat pana in prezent 35 de imprumuturi in Romania, Bulgaria si Moldova, ultima finantare fiind de aproximativ 15 milioane euro, pentru un proiect rezidential din Timisoara aflat in constructie. Numele clientului nu a fost dezvaluit, compania avand intotdeauna contracte de confidentialitate.

„Este un business foarte personal, desi implica clienti puternici si sume mari de bani, totul este personal. Cand cineva ma suna, imi spune «Trebuie sa ne intalnim, avem o problema si avem nevoie de ajutor cat mai rapid». Acum doi ani, replica era «Planuim sa dezvoltam un proiect, hai sa discutam». Timpul nu reprezenta atunci o problema majora, iar banii erau usor de obtinut”, povesteste Osnat Peled, directorul de marketing si dezvoltare al Mentor Finance.

Mai multe detalii despre Mentor Finance, gasiti aici.


Bani mai sunt, increderea lipseste

Daca acum patru-cinci ani, toti jucatorii din piata cautau terenuri, planuiau dezvoltari masive, iar bancile ofereau finantari pentru aproape orice tip de produs, astazi situatia a luat o intorsatura dramatica. Chiar si asa, in timp ce unii dezvoltatori ingheata proiecte sau se pregatesc de o vanzare fortata, investitori cu lichiditati „stau la panda”, fiind pregatiti pentru oportunitatile pe care doar o piata blocata le poate aduce.

Sunt multi investitori care vor sa intre in proiecte aflate in situatii dificile si primim des cereri pentru astfel de proiecte. Lumea inca are bani, este o problema de incredere insa. O persoana care, in sufletul sau este un investitor, cauta mereu o tranzactie buna”, spune Osnat Peled.

Mai multe informatii despre situatia de pe piata romaneasca, gasiti aici.


Cine este femeia din spatele finantarilor imobiliare?


Osnad Peled are 33 de ani si este in Romania de cinci ani. Impreuna cu sotul ei, omul de afaceri Alon Peled, au pus bazele holdingului Mentor Group, cu subsidiarele: Mentor Finance, Mentor Banking, Mentor Energy, Mentor Invest, Mentor Pro Market, Mentor Media Group si Mentor Gaming. La inceput, afacerile companiei s-au concentrat pe dezvoltarea de software, insa apoi s-au extins pe toate celelalte domenii.

Peled crede ca, de-a lungul istoriei, in orice industrie, o data la zece ani, se declanseaza o criza, provocata de o suprasaturare a pietei. Prima data cand a trebui sa faca fata unei crize a fost in anul 2001, in Israel. Atunci balonul pietei high tech a explodat in Statele Unite, lucru ce a afectat dramatic si piata din Israel.

Mai multe detalii despre Osnad Peled, gasiti aici.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.