Business 22 Mai 2009 13:27
Costurile pasajului Pipera Tunari au fost marite la 11,44 milioane de euro, aproape dublu fata de suma initiala, potrivit unei hotarari a Consiliului Local sector 2 care a fost luata, sustin surse edilitare, din cauza mai multor greseli de proiectare.
Aceleasi greseli, spun sursele citate, vor face ca lucrarile la pasaj sa se incheie, cel mai devreme, in iunie, cu opt luni mai taziu decat termenul initial.

Ultima greseala de care s-au lovit constructorii a fost aceea ca nu s-a luat in calcul faptul ca liniile de inalta tensiune, de langa calea ferata pe care ar trebui sa o traverseze pasajul, nu permit montarea traverselor de beton necesare finalizarii lucrarii. "Am stabilit cu CFR ca circulatia in zona sa fie intrerupta doua saptamani, pentru a putea sa mutam stalpii astfel ca la final sa fie in lateralul pasajului", spune presedintele Consiliului Judetean Ilfov, Cristache Radulescu, citat de NewsIn.

Consiliul Judetean Ilfov este implicat in proiectul viitorului pasaj deoarece acesta ar urma sa fluidizeze circulatia la hotarul de nord dintre Capitala si judet.

"Mutarea conductelor Apa Nova, a retelelor de gaz, a cablurilor Romtelecom a necesitat o suma suplimentara de 4 milioane euro. Ele nu fost in proiectul initial. Deocamdata nu am analizat cauzele acestor greseli", explica Radulescu un alt motiv pentru care costurile pasajului au ajuns de la 6,22 la 11,44 milioane euro.

Potrivit presedintelui CJ Ilfov, nu doar lucrarile suplimentare au intarziat finalizarea pasajului de la termenul initial, noiembrie 2008, in iunie 2009. "Am primit foarte greu si dupa multe insistente avizele necesare continuarii lucrarilor de la Apa Nova si de la Primaria Capitalei", spune presedintele Consiliului Judetean Ilfov.

Pasajul suprateran de la intersectia dintre Soseaua Pipera si Soseaua Tunari este construit de Primaria Sectorului 2, in parteneriat cu Primaria Voluntari, in scopul fluidizarii traficului si rezolvarii problemelor de circulatie din zona. Investitia initiala a fost de 6.225.588 de euro, din care 5.603.029 de euro reprezinta fonduri europene, restul de 622.558 de euro fiind o cofinantare asigurata de Primaria Sectorului 2 si de Primaria Voluntari. Necesarul suplimentar pana la 11, 44 milioane euro va fi acoperit tot din bugetele celor doua primarii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.