Se asteapta ca si in acest an sa continue procesul de devalorizare a proprietatilor imobiliare, conform celor de la Cushman&Wakefield.
Segmentul rezidential al pietei imobiliare este cel mai expus. „Devalorizarea activelor imobiliare a fost generata de mai multi factori si este dificil de precizat un anumit procent. Principalii factori care duc la scaderea valorii unei proprietati imobiliare sunt, pe de o parte, scaderea veniturilor anuale - in general, scaderea chiriilor sau a gradului de incasare a acestora -, iar pe de alta parte, scaderea randamentelor investitionale - ratele de capitalizare. Devalorizarea activelor imobiliare se situeaza in general intre 20 si 30%, iar aceasta scadere este posibil sa continue“, a adaugat Costel Florea, partener si directorul Departamentului de investitii al companiei de consultanta imobiliara Cushman&Wakefield Romania, conform MEDIAFAX.

In opinia sa, unul dintre segmentele cele mai afectate de devalorizare este cel rezidential, in conditiile in care scaderea cererii solvabile si cresterea numarului de proiecte in curs de construire au condus la o reducere accentuata a preturilor de ofertare. Cele mai spectaculoase scaderi de pret sunt pentru proiectele rezidentiale dezvoltate in zone de la periferie, mai putin atractive pentru cumparatorul final, dar reduceri insemnate de valoare au fost inregistrate, potrivit analistului imobiliar, si in sectorul spatiilor de birouri sau al celor comerciale.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.