Proprietarii care au deja o asigurare facultativa a locuintei trebuie sa incheie, la expirarea contractului, o polita de asigurare obligatorie, pe langa care pot sa-si acopere riscuri si valori suplimentare printr-o asigurare facultativa, potrivit normelor de aplicare a legii 260/2008.

Incepand cu data expirarii contractelor de asigurare facultativa a locuintelor, acestea "se pot incheia numai pentru sume asigurate care le depasesc pe cele asigurate obligatoriu, prevazute in lege, sau pentru riscuri care nu fac obiectul contractului de asigurare obligatorie a locuintelor", se arata in normele de aplicare a actului normativ.

Perioada de asigurare obligatorie a locuintelor este de 12 luni, iar contractul de asigurare obligatorie a locuintelor se incheie pe un an calendaristic, respectiv de la 1 ianuarie la 31 decembrie, scrie NewsIn.

Asigurarea obligatorie a locuintelor acopera riscul de cutremur, alunecari de teren ori inundatii pentru fiecare constructie cu destinatia de locuinta, potrivit legii.

Prima de asigurare pentru asigurarea obligatorie a locuintelor se plateste in lei asiguratorului care elibereaza polita de asigurare a dezastrelor (PAD), de catre contractantul politei, la cursul de schimb valutar comunicat de Banca Nationala a Romaniei (BNR) la data platii, in numerar sau prin virament in contul asiguratorului.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.