Locuinte „la cheie“ cu gauri in pereti pentru militarii Armatei Romane. Acoperisurile au gauri, peretii au crapaturi si mucegai, obiectele sanitare sunt ciobite, iar burlanele atarna in aer. Acestea sunt conditiile oferite familiilor de militari.

Casele au fost construite pe un teren de 2,5 hectare, pe care Ministerul Apararii l-a oferit propriilor angajati contra unei chirii simbolice.

Cumparatorii imobilelor sunt salariati militari si civili ai Ministerului Apararii. Inaintea actiunii festive de receptie din septembrie 2008, timp de cateva luni, proprietarii au incercat sa convinga constructorul sa remedieze problemele. Ce-i drept, unele s-au rezolvat. Dezvoltatorul proiectului Straulesti a fost firma South Pacific Company (SPC), condusa de un cetatean romano-australian, George Prelea.

El sustine ca nu a avut profit de pe urma proiectului Straulesti. “Un metru patrat construit in zona costa acum 2.000 de euro, iar ei l-au cumparat cu 393 de euro plus TVA”, spune George Prelea. De exemplu, o locuinta cu parter si etaj, suprafata utila 110 metri patrati, s-a vandut cu 64.000 de euro, iar o vila izolata a costat circa 120.000 de euro.

Firmele partenere se dau reciproc in judecata

Reprezentantii SPC sustin ca, din totalul celor 241 de unitati locative (vile izolate, case insiruite si apartamente in blocuri de patru etaje), doar vreo zece vile mai sunt in lucru. Pentru problemele din cartier, George Prelea da vina pe subcontractori – pe care insa i-a adus chiar firma SPC.

El acuza in special firma de constructii Rotary: “Ei ne-au dat la un moment dat in judecata, acum e randul nostru sa-i dam in judecata, sa le cerem daune. Rotary nu a finisat ca lumea, ei au pus si vata de sticla, si burlanele. In locul lui Rotary am angajat alte firme, ca sa continue in locul lor”.

In schimb, proprietarii caselor n-au incredere nici in South Pacific, nici in Rotary si considera ca angajatii lor au fost ori nepriceputi, ori “scapati din mana”. “Eu am avut vreo 40 de observatii in procesul-verbal de predare-primire. Cada zgariata, un geam ciobit… M-as mira ca un muncitor calificat sa nu stie sa lege un burlan!”, se plange proprietarul Parnica.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.