Google se pregateste sa renunte, in urmatoarele saptamani, la serviciul sau de socializare Google Buzz, lansat in februarie 2010, potrivit unei postari pe blogul companiei, informeaza USA Today.

Google Buzz a fost construit in jurul serviciului de e-mail Gmail, predefinind pentru fiecare utilizator o lista de prieteni bazata pe cele mai frecvent folosite adrese de e-mail si permitandu-le sa partajeze informatii si continuturi multimedia cu acestia.

Google a intrat astfel in sectorul platformelor de socializare, dominat de Facebook, insa serviciul Buzz a devenit rapid o sursa de enervare si a fost abandonat de utilizatori.

In 2010, imaginea serviciului a fost afectata de semnalarea unor probleme de securitate si grupul Google a fost nevoit sa incheie amiabil un proces in aceasta privinta platind 8,5 milioane de dolari, un pret destul de mic in comparatie cu ceea ce parea a fi, la momentul respectiv, o revolta a utilizatorilor.

Compania se va concentra pe Google+

Google se concentreaza in prezent pe noua sa retea de socializare Google+, lansat in urma cu trei luni si jumatate si care se bucura deja de 40 de milioane de utilizatori. Larry Page, CEO Googgle, este increzator ca acest serviciu va fi o arma eficienta impotriva succesului Facebook, care are 800 de milioane de utilizatori, transmite MEDIAFAX.

"Schimbarea lumii se concentreaza pe viitor si se bazeaza pe sinceritate in legatura cu trecutul", a scris Bradley Horowitz, unul din vicepresedintii Google, vineri, pe blogul companiei. "Am invatat multe de la produse ca Buzz si folosim aceste invataturi in fiecare zi, in viziunea noastra asupra unor produse ca Google+", a mai notat el.

Buzz se alatura celor peste 20 de produse si servicii la care Larry Page a renuntat de cand l-a inlocuit pe Eric Schmidt in calitate de CEO al grupului, in aprilie. Page spune ca vrea sa foloseasca "mai mult lemn pentru mai putine sageti", in lupta purtata de Google pentru a-si mentine suprematia pe piata cautarilor si publicitatii online.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.