Pe masura cresterii gradului de folosire a retelelor sociale si a numeroaselor aplicatii disponibile pentru diseminarea informatiilor pe Internet, Panda Security sfatuieste utilizatorii sa ia masuri suplimentare pentru evitarea fraudelor informatice, in special din cauza faptului ca vacantele de vara au inceput deja in multe tari.

“Pe langa masurile de securitate uzuale, in acest an recomandam utilizatorilor sa fie extrem de atenti cu informatiile partajate pe diverse retele sociale. Aceleasi recomandari le transmitem si pentru folosirea aplicatiilor de planificare a calatoriilor sau de localizare prin GPS, acestea putand furniza informatii care pot fi exploatate in spargerile de locuinte“, a precizat Luis Corrons, director tehnic al Panda Security.

Aceste tipuri de softuri au devenit extrem de populare in ultimii ani. Aplicatii Facebook ca Doorpl sau Trip Advisor (care afiseaza mesaje ce descriu unde te afli sau unde iti planifici sa calatoresti), facilitatea Twitter de geolocalizare (care afiseaza de unde au fost transmise mesajele) sau servicii de localizare a dispozitivelor mobile prin GPS (integrate deja, de exemplu, in iPhone sau Android), sunt doar cateva exemple.

Daca va luati computerul cu dumneavoastra in vacanta:

- Faceti back-up pentru toate informatiile din computer, inainte de orice altceva. Accidente sau furturi se pot intampla oricand.

Asigurati-va ca aveti instalata o solutie de protectie de calitate si actualizata si ca toate patch-urile de securitate sunt instalate.

- Pentru minimizarea consecintelor furtului computerului, criptati informatiile de pe hard-disk, chiar daca pare o sarcina complexa si dificila. In acest fel, se va evita accesarea datelor dumneavoastra de catre oricine, fara introducerea parolei.

- De asemenea, stergeti fisierele temporare, logurile, fisierele cookie sau parolele retinute in mod automat de browserul dumneavostra de Internet. Veti preveni in acest fel folosirea computerului de catre altcineva, fara permisiunea dumneavoastra, pentru accesarea automata a postei electronice, retelei sociale, a conturilor bancare sau magazinelor online preferate.

Citeste si:
George Buhnici a dat-o din nou în bară. Mesajul controversat pe...
George Buhnici a dat-o din...

- Nu va conectati la retele WiFi nesecurizate, pentru ca puteti intra intr-o retea folosita de hacker pentru a fura informatii prin intermediul Internetului. Chiar daca trebuie sa platiti, este mai bine sa folositi retele securizate, de incredere.

Citeste integral sfaturile pe wall-street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.