BitDefender, producatorul autohton de solutii de securitate, sustine proiectul "RoboChallenge", un demers educational prin care se urmareste instruirea practica pas cu pas a studentilor in realizarea unui robot autonom capabil sa participe la confruntarea cu adversari similari.
Evenimentul este organizat de Liga Studentilor Electronisti, membra UNSR, si echipa ETTI RoboChallenge, cea care in urma cu doi ani a avut in premiera pentru Romania ideea desfasurarii unui astfel de concurs dedicat pasionatilor de robotica. “RoboChallenge” este competitia anuala de robotica organizata in Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei a Universitatii Politehnica Bucuresti.

Anul acesta, evenimentul va avea loc in data de 24 martie 2010, la orele 16.00, in Aula Facultatii de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia
Informatiei, sala A01. Editia din acest an va reuni 39 echipe de studenti pasionati de robotica din centrele universitare din Bucuresti pentru etapa locala a competitiei. “Lupta” roboteilor se va continua pe 8-9 mai in etapa nationala. Vor fi prezente echipe din marile centre universitare cu profil tehnic din tara. Pana in prezent si-au anuntat prezenta echipe din Iasi, Cluj, Timisoara si Craiova.

Concursul presupune construirea unor roboti autonomi, capabili de a executa actiuni specifice, fara interventie umana si fara control teleghidat. Echipele participante au construit astfel de roboti, realizand proiectarea, implementarea, dar si programarea sistemului pentru a actiona independent. Componentele electronice pentru realizarea robotilor au fost puse la dispozitie de compania Microchip. Robotii autonomi inscrisi in competitie vor fi plasati in ring. Acestia trebuie sa evite sa cada sau sa fie impinsi de robotul oponent in afara ringului. Primul robot care iese din suprafata de joc pierde runda. Castigatorul primelor doua runde, isi adjudeca meciul. Robotul care castiga cele mai multe meciuri castiga campionatul.

“Robochallenge se adreseaza studentilor pasionati de robotica si care doresc sa acumuleze cunostinte in acest domeniu pentru a le materializa mai departe in proiecte indraznete. BitDefender a sustinut mereu inovatia, tehnologia si punerea in practica a celor mai interesante idei si proiecte” a declarat Carmen Buruiana, HR Manager, BitDefender Romania.

“Robotii construiti de studentii Universitatii "Politehnica" Bucuresti se vor confrunta in prima etapa a competitiei dand astfel startul concursului. Avem participanti din toti anii, chiar si cei de anul 1 care acum descopera electronica. Presiunea asupra concurentilor este si mai mare deoarece acestia vor reprezenta Universitatea “Politehnica” Bucuresti la etapa nationala a concursului organizata tot de Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei. Va fi mai mult decat un concurs, va fi o lupta a orgolilor confruntandu-se studenti din cele mai importante centre universitare cu profil tehnic din tara” a declarat Adrian Gaspar, unul dintre organizatorii concursului.

“Diversitatea si calitatea proiectelor reprezinta rezultatul implicarii intregii comunitati a studentilor, fiecare opinie fiind sustinuta si incurajata de catre organizatia LSE, mergand pe principiul “Mai puternici impreuna!”. Cel mai important lucru este sa spui da provocarilor: sa iti pui in aplicare ideile, sa comunici deschis despre orice, sa-ti testezi abilitatile organizatorice, responsabilitatile, rabdarea, munca in echipa, creativitatea. Aceste calitati asigura reusita obiectivelor propuse si, implicit, fructificarea rezultatelor pozitive obtinute.”, a declarat cu entuziasm Adrian Murtaza, presedintele LSE. La finalul competitiei, BitDefender va premia studentii cu componente IT si software cu licenta.

Mai multe amanunte legate de competitie, se gasesc aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.