Tensiunile tot mai mari dintre Google si operatorii de telefonie mobila au fost expuse public in cadrul Congresului GSM de la Barcelona, unde directorul executiv al Vodafone si cel al Google s-au contrat reciproc in discursurile sustinute in fata participantilor la unul dintre cele mai mari targuri telecom din lume.

Vittorio Colao, CEO-ul Vodafone, a cerut autoritatilor de reglementare din lume sa fie mai atenti la "faptul ca 80% din publicitatea online trece printr-un singur <tunel>", scrie ZF.ro.

Dupa ce a cerut stoparea unor astfel de situatii printr-o interventie a autoritatilor de reglementare, Colao a avertizat ca exista riscul ca o astfel de concentrare a puterilor ar putea sa limiteze alegerea si trebuie actionat inainte de a fi prea tarziu, informeaza Wall-Street.ro.

De asemenea, acesta s-a arata adeptul unei deschideri mai mari in piata aplicatiilor mobile, spunand ca utilizatorii ar trebui sa poata transfera aplicatii gratuit intre terminale indiferent de sistemul de operare.

"Daca am cumparat o carte in Londra ar trebui sa o pot trimite gratuit in alta tara si sa fac ce vreau cu ea", afirma oficialul Vodafone.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.