La trei ani de la inceperea discutiilor, Microsoft si Yahoo au incheiat un acord privind cooperarea pe piata de cautari si publicitate pe internet, care este in prezent dominata de Google.
"Prin aceasta intelegere cu Yahoo, vom aduce un surplus de inovatie in search, valoare adaugata pentru publicitari si pentru client posibilitatea de a lua o decizie reala pe o piata dominata pana in prezent de o singura companie", a declarat Steven A. Ballmer, director general al Microsoft, citat de Wall-Street.

Astazi (n.r. 29 iulie 2009) cele doua companii au anuntat oficial incheierea unui parteneriat pentru o perioada de 10 ani pe piata de cautari si publicitate pe internet, miscare prin care se urmareste consolidarea pozitiei in raport cu liderul Google. Astfel, Microsoft va autoriza tehnologiile de cautare ale Yahoo prin intermediul Bing, in timp ce Yahoo va fi responsabil de vanzarea de publicitate premium pentru ambele companii. Yahoo va primi in primii cinci ani 88% din veniturile obtinute din publicitate prin motoarele de cautare, potrivit Yahoo News.

In prezent motorul de cautare detinut de Google domina piata cu o felie de 65% in Statele Unite. Microsoft a avut in iunie o cota de piata de 8,4% pe piata cautarilor online din Statele Unite, iar rivalul Yahoo a raportat o cota de 19,6%, potrivit Wall Street Journal.

Carol Bartz, directorul general al Yahoo, a spus ca prin acest parteneriat compania pe care o conduce ar economisi intre 500 si 700 milioane de euro anual. Totodata, acordul poate reprezenta pasul prin care Microsoft, care a raportat scaderea cu 29% a profitului net inregistrat in al patrulea trimestru fiscal, isi poate redresa situatia economica.

Ambele companii au declarat ca se asteapta ca acordul sa fie "urmarit atent" de autoritatile antitrust, care il si pot bloca, insa s-au declarat increzatori ca pana la inceputul lui 2010, intelegerea Yahoo-Microsoft sa fie incheiata oficial, conchide Yahoo News.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.