Cele aproximativ 2,7 milioane de euro obtinute in trei runde de finantare au transformat eRepublik, dupa doi ani de la lansare, in cel mai valoros joc online din Romania. Cea mai recenta infuzie de capital, realizata de AGF Private Equity, va fi folosita in echipa, in infrastructura site-ului si in finalizarea proiectului, asteptat sa devina profitabil incepand cu 2010, a explicat, intr-un interviu acordat Wall-Street Alexis Bonte, co-fondator si CEO eRepublik.
Jocul online cu orientare politica a atras o noua runda de finantare, in valoare de 2 milioane de euro, din partea AGF Private Equity, fondul detinand in prezent o participatie minoritara in cadrul proiectului. Aceasta este cea de-a treia runda de finantare, dupa fondurile atrase in 2007 (200.000 de euro) si 2008 (550.000 de euro).

“Suma obtinuta va fi investita in echipa. Am crescut deja de la 20 la 30 de angajati si vom continua sa ne dezvoltam pana la 40 de persoane si chiar mai mult pana la finalul acestui an. De asemenea, vom investi in infrastructura, intrucat eRepublik creste intr-un ritm accelerat. Traficul s-a triplat in ultimele 4 luni de zile si am ajuns sa avem 4 milioane de vizite pe luna si peste 100 de milioane de afisari lunare. Avem nevoie de mai multe servere si infrastructura pentru a sustine aceasta crestere”, spune Alexis Bonte.

De asemenea, compania va investi si in finalizarea produsului erepublik.com, jocul reprezentand momentan doar 25% din proiectul final.

Fara a oferi estimari in privinta valorii la care a ajuns in prezent eRepublik, Bonte sustine ca posibilitatea companiei de a atrage o investitie importanta, in contextul “celor mai proaste conditii de piata”, demonstreaza potentialul business-ului pe care il conduce.

“Dezvoltarea produsului eRepublik reprezinta prioritatea numarul 1 pentru urmatoarele 12 luni. Vom realiza imbunatatiri importante in toate segmentele jocului, in special prin adaugarea de harti, optimizarea simulatoarelor economice, politice si militare”, declara Alexis Bonte.

Potrivit acestuia, jocul are in prezent o comunitate virtuala formata din 120.000 de “cetateni activi”, din 200 de tari, care viziteaza site-ul o data la 3 zile.

“Acest numar a crescut considerabil in ultimele 4 luni si vrem sa acceleram aceasta dezvoltare. Aproximativ 250 de milioane de oameni opteaza pentru jocuri online, dintre care 60 de milioane sunt interesati de jocuri de strategie. Deci avem destul «spatiu» pentru a creste”, afirma Bonte.

Totodata, Romania se afla pe pozitia a patra in topul cel mai importante tari pentru business-ul eRepublik, avand aproximativ 7.500 de utilizatori.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.