Compania de radiodifuziune a Japoniei nu va difuza filme 3D pana cand nu va finaliza un studiu de cinci ani referitor la posibilitatea ca imaginile tridimensionale sa aiba efecte adverse asupra sanatatii telespectatorilor, informeaza NewsIn.

Japan Broadcasting Corporation a luat decizia de a amana pentru cativa ani difuzarea filmelor 3D dupa ce, in 1997, cateva sute de copii au suferit atacuri de apoplexie in timp ce se uitau la un episod din desenele animate "Pokemon" in care au fost folosite intervale scurte de lumina-fulger, asemanatoare tehnologiei folosite azi pentru proiectarea filmelor 3D.

In acelasi timp, presedintii marilor case de productie estimeaza ca, in cel mult 10 ani, toate filmele produse la Hollywood vor fi tridimensionale.

Tehnologia 3D a fost descrisa de directorii prezenti in noiembrie la Festivalul de Film 3D si Tehnologie de Divertisment din Singapore ca fiind revolutionara pentru modalitatea de a vedea un film. "3D este confirmarea aparitiei unei noi ere, plina de posibilitati si inovatie, care va reinventa, practic, arta povestirii prin film", a declarat Dan Glickman, presedintele Motion Picture Association din America.

Potrivit presedintelui studiourilor Disney, Mark Zoradi, prin folosirea tehnologiei 3D, publicul va fi atras mai usor catre salile de cinema, prin filme ce nu vor putea fi vizionate, in aceleasi conditii, din fotoliul de acasa.
In Romania, cinefilii au putut vedea, in 2008, doua filme 3D: “Indiana Jones - Regatul craniului de cristal” si "Calatorie spre centrul Pamantului".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.