Un stat membru al Uniunii Europene poate limita comisioanele bancare percepute de creditori, a hotarat Curtea Europeana.

De asemenea, statul poate aplica la contractele in derulare legislatia europeana preluata in cea nationala si o poate extinde la alte tipuri de contracte bancare si poate permite Protectiei consumatorilor sa sanctioneze bancile.

Asta a hotarat Curtea de Justitie a Uniunii Europene, ca raspuns la intrebarile adresate de o instanta din Romania despre OUG 50/2010. Judecatoria Calarasi a sesizat in decembrie 2010 Curtea de Justitie a UE, intr-un proces in care Volksbank a contestat amenda primita de la Protectia Consumatorului ca urmare a nerespectarii OUG 50/2010, scrie economica.rtv.net.

Curtea de Justitie a UE a decis ca statul roman a avut toate parghiile legale cand a extins efectele OUG 50 la toate creditele acordate persoanelor fizice, desi legea europeana se referea doar la creditele de consum.

Hotararea CJUE vine insa dupa ce legea a fost amputata in Parlamentul Romaniei in urma presiunii si lobby-ul bancherilor la FMI, la BNR si la guvernul Boc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.