Cand increderea investitorilor in pietele financiare scade simtitor, estimarile pentru viitor sunt tot mai pesimiste si cifrele deloc incurajatoare, aurul este instrumentul de refugiu. Pe fondul agravarii crizei datoriilor publice din zona euro, metalul pretios a revenit pe ecrane si este cel mai mare castigator din acest scenariu. Citeste ce semnale trage aceasta apreciere a aurului si pana cand este asteptat sa creasca.

  • De ce a devenit aurul o investitie de succes?
De la inceputul lunii iulie, aurul a castigat 6,1%, atingand noi maxime istorice si a ajuns luni la cotatia de 1.600 de dolari/uncie. Si argintul a reintrat pe radarul speculatorilor, cel putin al celor care au reusit sa se « cicatrizeze » dupa prabusirea de 35% din primavara, petrecuta in numai doua saptamani.

  • Aurul a atins un maxim record

"Contextul global este din nou favorabil metalelor pretioase. Grecia si Italia sunt vazute ca <<pietre de moara>>, tragand Euro in jos. In acelasi timp, incertitudinea privind plafonul datoriei publice a SUA tine investitorii <<ca pe ace>>”, a explicat Victor Safta, directorul sucursalei din Romania a X-Trade Brokers.

Avansul aurului se sprijina insa nu doar pe temerile privind viabilitatea zonei Euro in forma sa actuala, ci si pe amplitudinea dificultatilor cu care se confrunta SUA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.