Cotatia aurului a atins miercuri un maxim record de 1.578,5 dolari uncia, din cauza agravarii crizei datoriilor din zona euro si dupa publicarea concluziilor reuniunii din iunie a Rezervei Federale (Fed) americane, care sugereaza ca ar putea fi nevoie de noi masuri de suplimentare a lichiditatilor.

La ora 12:03 GMT, aurul spot era cotat la 1.572,99 dolari uncia, in crestere de la 1.565,25 dolari uncia la inchiderea de marti de la New York, scrie Cotidianul.

Contractele futures pentru aurul cu livrare in august au avansat cu 11,3 dolari, la 1.573,60 dolari uncia, dupa un maxim record de 1.579,70 dolari uncia atins in timpul tranzactiilor.

  • Aurul se indreapta spre a opta sedinta de crestere consecutiva, ceea ce nu s-a mai intamplat de la jumatatea lui octombrie 2006, cand a avansat timp de noua zile.

Liderii din zona euro ar trebui sa participe vineri la un summit extraordinat pe tema Greciei, dupa ce ministrii de Finante au recunoscut pentru prima oara ca ar putea fi necesar un faliment controlat al Greciei
, pentru a aduce datoriile la un nivel sustenabil, scrie Gandul. Reticenta Germaniei pune insa intalnirea sub semnul intrebarii.

In Statele Unite, concluziile sedintei de politica monetara a Fed din luna iunie au aratat ca unii membri cred ca ar putea fi necesara continuarea politicii de suplimentare a lichiditatilor, intrucat redresarea economica este prea firava pentru a reduce somajul.

  • Pretul argintului spot a avansat pana la ora transmiterii stirii cu 1,7%, la 36,65 dolari uncia.
Paladiul, folosit in industrie, depinde in mare parte de piata auto din China, iar cotatia a urcat cu 1,3%, la 771,97 dolari uncia.

Cotatia platinei a crescut cu 0,9%, la 1.744,99 dolari uncia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.