Chiar daca numarul de miliardari din economiile emergente (n.r: economii in curs de dezvoltare) sunt in continua crestere, va trebui sa mai treaca destul timp pana cand acestia sa prinda din urma numarul bogatilor Statelor Unite.

Cel mai recent raport al Centrului pentru Servicii Financiare Deloitte estimeaza ca averea totala a gospodariilor tuturor miliardarilor din cele 25 de economii principale ale lumii se va dubla pana la sfarsitul acestui deceniu, si va ajunge la 202 trilione de dolari, de la cele 92 trilioane de dolari, scrie huffingtonpost.com

De asemenea, averea miliardarilor din statele sarace sau in curs de dezvoltare ar putea creste cu 206%, conform raportului, in comparatie cu tarile dezvoltate, ale caror bogatie ar putea urca cu doar 107%.

Averea miliardarilor din Statele Unite este proiectata sa creasca cu 223% pana la sfarsitul acestui deceniu, ajungand astfel la 87 trilioane de dolari. (43% din suma totala). Astfel, in SUA va fi concentrata in continuare bogatia lumii, numarul familiilor bogate ajungand la aproape 20,6 milioane, fata de 10,5 cate sunt in prezent. Japonezii isi vor apara si ei locul doi detinut in ierarhie. Numarul gospodariilor milionare nipone va creste de la 5,7 milioane la 8,6 milioane.

In ciuda suprematiei si dominatiei numarului de miliardari din SUA, economiile emergente vor impinge inainte bogatia la nivel mondial. China este de asteptat sa fie motorul principal de miscare al averii mondiale, urmata de Brazilia si Rusia.

O crestere spectaculoasa este asteptata si in cazul orasului Singapore, ce va inregistra cea mai mare bogatie pe cap de locuitor, pana in 2015, de 4.2 milione de dolari, inlocuintind astfel economia dezvoltata a Elvetia.

Si California va inregistra o continua crestere in ceea ce priveste economia si numarul de gospodarii miliardare, New Jersey detinand cea mai densa concentrare de bogatani. Statele Nevada si Arizona sunt prognozate a avea cel mai mare salt in valoare neta ale gospodariilor milionare in urmatorii patru ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.