Banca Transilvania a solicitat garantii guvernamentale pentru nevoile de finantare in euro, ca sa poata concura cu subsidiarele locale ale unor mari grupuri financiare internationale, ce au beneficiat de ajutoare de stat, relateaza Reuters.

[Update]: Rekkers: Banca Transilvania nu a solicitat garantii de la stat pentru nevoile de finantare in euro

"Banca Transilvania nu a solicitat garantii de la stat pentru nevoile de finantare in euro si nici nu a avut o abordare de acest gen", sustine directorul general al bancii, Robert Rekkers, ca reactie la interviul acordat agentiei de presa Reuters.

"Banca Transilvania nu a solicitat garantii de la stat pentru nevoile finantarilor in euro si nici nu a avut nicio abordare de acest gen. In plus, suntem adeptii unei piete cu adevarat concurentiale, iar, in ceea ce priveste statul roman, am incredere ca va propune pentru toate bancile locale cea mai buna formula nediscriminatorie, pentru o concurenta corecta, in interesul clientilor si consumatorilor romani", sustine directorul general al bancii in comunicat.

Agentia de presa Reuters sustinea ca Rekkers ar fi declarat ca Banca Transilvania a solicitat garantii guvernamentale pentru nevoile de finantare in euro, ca sa poata concura cu subsidiarele locale ale unor mari grupuri financiare internationale, ce au beneficiat de ajutoare de stat.

Mai multe banci internationale cu subsidiare in Romania au primit ajutoare guvernamentale de la statele de provenienta, prin injectii directe de capital sau prin garantii pentru emisiuni, pentru a face fata mai bine crizei financiare mondiale.

Cel mai recent exemplu este Erste Bank, ce detine cea mai mare banca romaneasca, BCR, care a semnat vineri un acord mult asteptat cu guvernul austriac, pentru a-si majora capitalul cu 2,7 miliarde euro.

"Este o competitie neloiala, atunci cand bancile din Austria, Olanda sau Grecia primesc ajutor de la stat", a declarat, intr-un interviu pentru Reuters citat de NewsIn, directorul general al Bancii Transilvania, Robert Rekkers.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.