"Cursul depinde de colaborarea dintre noul guvern si banca centrala, de accesul la fondurile Uniunii Europene (UE, n.r.), precum si de cum va evolua contextul international, si de perceptia investitorilor asupra conditiilor din piata si a evolutiei riscurilor", a spus, citat de NewsIn, economistul-sef al Bancii Comerciale Romane (BCR), Lucian Anghel.
Noul guvern trebuie sa ia masuri pentru intarirea politicii fiscale si sa restranga cheltuielile bugetare, pentru a tine sub control deficitul bugetar si pentru a ajuta la corectia deficitului de cont curent, considera Anghel. In caz contrar, este posibil sa vedem si un curs mediu peste 4 lei/euro.
Mai mult, economistul-sef al Raiffeisen Bank Romania, Ionut Dumitru, considera ca, daca mesajele de redresare a politicii bugetare intarzie, cursul de schimb va fi greu de tinut sub 4 lei/euro.
Despre autor:

Citeste articolul integral in Wall-Street
Sursa: Wall-Street
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Cum să investești într-un startup: primii pași
Sursa: start-up.ro
-
Implicare în societate: compania privată care a construit un drum
Sursa: green.start-up.ro
-
Povestea Precious Circuit, start-up-ul fondat de doi tineri care fac...
Sursa: retail.ro
-
Se poartă și sunt minunate (nu, nu vorbim de very peri): Top 7 culori în...
Sursa: garbo.ro
-
Cum te pot ajuta cărțile de tarot să ai grijă de sănătatea mintală
Sursa: kudika.ro
-
dertour
Sursa: wall-street.ro
-
Raiffeisen Bank majorează dobânzile la produsele de economisire în lei
Sursa: futurebanking.ro