In 2008 la Aviva Investors cele mai bune randamente le-au avut conturile individuale, la care administratorul in acord cu beneficiarul a mizat pe „efectele de comert”. „Cel mai mare randament la conturile individuale administrate de Aviva Investors a fost de 33% in 2008 si am mizat in general pe efectele de comert”, ne anunta Eugen Voicu, director Aviva Investors. Efectele de comert reprezinta in fapt un instrument financiar de tipul factoring. Adica, un producator care are de incasat bani de la un mare lant de magazine primeste in loc de bani un bilet la ordin cu plata la 2-3 luni.
Pentru a-si incasa banii mai devreme el apeleaza la un fond mutual, care plateste biletul la ordin cu bani cash, dar pentru asta va percepe un comision, urmand ca banii dati producatorului sa-i primeasca la scadenta prevazuta de biletul la ordin. „La efectele de comert riscurile sunt foarte mari, dar si beneficiile sunt pe masura”, mai spune Voicu.
Deoarece deschiderea unui cont individual implica o suma mare de bani, adica 100.000 de euro, Aviva Investors va lansa in 2009 fondul mutual Lidero destinat efectelor de comert.
Despre autor:
Sursa: Cotidianul
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Startup-ul românesc care a construit cea mai performantă aplicație din Europa
Sursa: start-up.ro
-
Rezultate financiare ING Bank: chiar dacă inflația a crescut, banca a dat mai...
Sursa: futurebanking.ro
-
Restructurări în retail: Benetton se pregătește să închidă 500 de magazine
Sursa: retail.ro
-
Bogdan Antonescu, climatolog: „riscurile extreme din viitor pentru București”
Sursa: green.start-up.ro
-
Musaca de cartofi: rețeta tradițională românească cu un gust desăvârșit
Sursa: garbo.ro
-
Cine a fost Elisabeta Rizea: Eroina căreia Securitatea i-a smuls părul
Sursa: kudika.ro
-
China lovește Statele Unite unde îi doare pe americani: La comerțul cu...
Sursa: wall-street.ro