Ofiterii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Politiei sector 6 au finalizat cercetarile privind obtinerea de credite de la sapte institutii bancare folosind acte falsificate.

Prejudiciul creat se ridica, conform unor surse judiciare, la peste 1,8 milioane de euro. Gruparea a reusit sa obtina in total 184 de credite de la sapte institutii bancare. Cereau suma cea mai mica, adica 10.000 de euro, crezând ca, astfel, vor fi mai putin controlati de catre functionarii bancari. Cu sprijinul imaginilor de supraveghere furnizate de bancile pagubite, politistii au demarat procedurile de identificare a membrilor gruparii.

Anchetatorii au stabilit ca Claudiu Vintila, in varsta de 35 de ani, Marilena Moldovanu, in varsta de 33 de ani, si Tudora Spandole, in varsta de 33 de ani, erau cei care coordonau reteaua. In urma cercetarilor, ofiterii antifrauda au stabilit ca Marilena Moldovanu a completat documentele necesare obtinerii de credite bancare pentru mai multe persoane, printre care si Claudiu Vintila, Tudora Spandole si Nicoleta Calin, Constantin Coman, Nicoleta Pistol, precum si pentru mai multi autori cunoscuti si necunoscuti. Pentru autorii ramasi necunoscuti, cauza a fost disjunsa, iar cercetarile continua. Claudiu Vintila si Tudora Spandole se ocupau cu racolarea de persoane în vederea obtinerii de credite în baza înscrisurilor falsificate de catre Marilena Moldovanu sau de catre Tudora Spandole. Clientii nu au fost greu de gasit. Opt dintre ei, toti din comuna Curcani din judetul Calarasi, au fost de acord si s-au pus pe treaba.

Zeci de acte falsificate

Politistii, in baza probelor pe care le aveau, au mers la procuror si apoi la instanta si au cerut autorizatii de perchezitii domiciliare.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.