Guvernul roman trebuie sa rezolve provocarile legate de administratia publica daca vrea sa aiba succes pe termen mediu, deoarece amanarea unor reforme necesare de mult timp au erodat perspectivele economice.

"Este clar ca sansele de crestere economica sunt influentate de calitatea administratiei publice. Amanarea unor reforme necesare de mult timp au erodat perspectivele economice, iar, invers, cresterea calitatii actului de guvernare poate aduce beneficii concrete", a spus vicepresedintele regional al Bancii Mondiale, Philippe Le Houreou.

El a mai explicat ca investitiile care sa asigure o crestere economica sanatoasa vor veni daca va exista o administratie publica oneste si institutii de reglementare impartiale, potrivit mediafax.ro.

"Reforma administratiei publice este critica pentru dezvoltarea Romaniei pe termen lung si pentru capacitatea sa de a absorbi fonduri europene pe termen mediu. O administratie publica profesionista si onesta este o componenta critica a unui mediu de afaceri sanataos. In mod particular, institutii de reglementare competente, de incredere si impartiale, care sa fie capabile sa aplice si sa impuna mecanismele de piata, sunt esentiale pentru increderea investitorilor. Totodata, o administratie publica competenta este esentiala pentru un sistem fiscal sanatos si pentru utilizarea efcienta a resurselor publice in vederea cresterii investitiilor", a mai declarat vicepresedintele Bancii Mondiale.

Citeste si
The Economist: Romanii par sa fi uitat proverbul "Dumnezeu iti da, dar nu-ti baga si-n traista"


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.