Business 21 Mai 2012 12:42
Premierul Victor Ponta a sustinut, luni, ca ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, i-a sesizat fostului premier Emil Boc neregulile de la POSDRU si ca acesta si fostii ministri ai Muncii Ioan Botis, Sebastian Lazaroiu si Sulfina Barbu nu au facut nimic in acest sens.

"Orban a sesizat. Asta este marea problema. Pentru ca primul pe care l-am intrebat a fost Orban. Mi-a aratat ca a sesizat de fiecare data catre premierul Boc, catre cei trei ministri. Nu s-a intamplat niciodata nimic pentru ca erau toti acolo in retea", a spus Ponta, la sediul USL.

El a precizat ca Ministerul Afacerilor Europene a facut rapoarte si sesizari catre Ministerul Muncii si catre Autoritatea de Management, care nu au fost solutionate. "Putea domnul Boc sa o sanctioneze pe doamna Zevedei? Stiti foarte bine. Sau pe domnul Lazaroiu ? Se supara Cotroceniul. Sau pe doamna Barbu? Se supara PDL", a spus Ponta, citat de MEDIAFAX.

Ponta: Fondurile europene din POSDRU au fost "furate"

Premierul Victor Ponta a mai declarat, luni, la sediul USL, ca fostii ministri ai Muncii Ioan Botis, Sebastian Lazaroiu si Sulfina Barbu au dat cea mai mare gaura bugetului Romaniei pe care a identificat-o pana in prezent.

"Incepem sa curatam mizeria si hotiile lasate in urma de Botis, de Lazaroiu si de Sulfina Barbu. Anul acesta, bani de la POSDRU, din fericire e vorba doar de o suta de milioane de euro, spun din fericire, pentru ca anul viitor trebuie sa salvam 1,1 miliarde de euro, pentru ca ceea ce s-a intamplat la POSDRU sub conducerea acestor trei ministri este un noian de fraude, de folosire ilegala a banilor, motiv pentru care CE va lua fata de Romania cea mai radicala masura posibila, adica suspendarea fondurilor", a spus Ponta.

Comisia Europeana a decis, in 21 februarie, intreruperea rambursarilor pentru declaratiile de cheltuieli din cadrul POSDRU, masura putand fi mentinuta cel mult sase luni.

Citeste si Barbu, despre acuzatiile legate de POSDRU: Ponta e intr-o mare eroare


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.