Fostul ministru al Muncii Sulfina Barbu a declarat, luni, referitor la acuzatiile aduse de premierul Victor Ponta, ca acesta "este intr-o mare eroare" si are "informatii nefundamentate", aratand ca in perioada cat a fost ministru au fost efectuate plati de catre CE in valoare de 190 mil. euro.

"Este intr-o mare eroare domnul prim-ministru, asa cum ne-a obisnuit, este cu informatiile nefundamentate. In perioada in care am fost ministru, au fost efectuate plati de catre Comisia Europeana in valoare de 190 milioane de euro, ceea ce cred ca poate fi verificat si platile au fost decontate de catre Comisia Europeana", a explicat Sulfina Barbu.

Ponta: Fondurile europene din POSDRU au fost "furate"

Ea a aratat ca pe perioada mandatului sau de ministru a identificat o lista de 348 de proiecte cu potential risc si acea lista a fost data catre Autoritatea de management pentru a fi verificata, informeaza MEDIAFAX.

Intrebata daca stia de nereguli de genul cursuri de salvamari in toata tara sau oameni care primeau salarii lunare de 10 mii de euro pentru patru ore lucrate, Sulfina Barbu a aratat ca "au fost identificate in domeniul salarizarii salarii foarte mari si a dispus catre organismul intermediar de la Ministerul Educatiei care are doua organisme intermediare pe POSDRU sa faca verificarile si corectiile necesare, astfel incat salarizarea sa fie adusa in acord cu salarizarea profesorilor.

Ponta: Problemele de la POSDRU au fost sesizate, dar nu s-a facut nimic

"Toate aceste lucruri sunt dovedite de Autoritatea de management si pot fi verificate. Trebuie sa ne uitam daca ghidurile care au fost lansate, pentru ca in perioada mandatului meu nu au fost ghiduri lansate, atunci cand au fost lansate ghidurile, daca proiectele sunt in concordanta cu ghidurile si daca s-au respectat prevederile de acolo. Dar asta trebuie verificat pe fiecare proiect in parte si pe fiecare finantare in parte", a precizat Barbu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.