Business27 Februarie 2012

Lectura de un minut

Guvernul Greciei a aprobat lansarea programului de restructurare a datoriilor catre creditorii privati printr-un schimb de obligatiuni, care va duce la reducerea obligatiilor financiare cu 107 miliarde de euro.

"A fost facut un efort titanic pentru asigurarea sprijinului financiar pentru tara", a declarat premierul Lucas Papademos dupa sedinta de guvern, conform MEDIAFAX.

Autoritatile elene spera ca procesul de restructurare a datoriilor sa fie incheiat pana pe 12 martie, inainte de ajungerea la maturitate a unor obligatiuni de 14,5 miliarde de euro, pe 20 martie.

Parlamentul de la Atena a aprobat joi detaliile programului de schimb de obligatiuni, prin care creditorii privati trebuie sa accepte reducerea cu 53,5% a valorii nominale a detinerilor.

Grecia, un "default inevitabil": Fitch a retrogradat statul elen


Schimbul de obligatiuni va duce la reducerea datoriilor Greciei cu 107 miliarde de euro, fiind o componenta esentiala a celui de-al doilea program de salvare. Componenta publica a programului, care va fi asigurata de statele din zona euro si FMI, este de 130 de miliarde de euro. Prin aplicarea acestui program, ponderea datoriei publice in PIB ar trebui sa scada de la 160% in prezent la 120,5% pana in 2020.

Citeste si : Filmul ingineriei financiare ce a pornit criza economica mondiala

Citeste si:
Petrecere de Craciun dedicata "pacatosilor", anulata din cauza unor am
Petrecere de Craciun dedicata...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.