Zgomotul se afla pe primul loc in topul factorilor care pot declansa boli profesionale in randul salariatilor, iar companiile ar trebui sa faca tot ceea ce le sta in putinta pentru a nu le crea un disconfort angajatilor, sustin specialistii invitati in redactia Wall-Street.ro, in cadrul dezbaterii cu cititorii Live-Text.

"Fiecare om reactioneaza diferit la diversi stimuli. Studiile europene au gasit o legatura intre capacitatea de invatare la copii si nivelul zgomotului ambiental. Totodata, zgomotul prelungit si permanent conduce la cresterea tensiunii arteriale, insomnii, chiar si la pneumotorax (consta in acumulare de aer intre plamani si peretele toracic – n.red.). In Europa, zgomotul este cea mai intalnita boala profesionala si este recunoscuta ca atare de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii”, spune Bogdan Lazarovici, directorul executiv al Enviro Consult, firma specializata in oferirea de servicii pentru masurarea zgomotului.

Zgomotul nu afecteaza pe termen scurt starea de sanatate a angajatului, ci doar dupa o anumita perioada in care salariatul a fost expus in mod repetat la surse de zgomot.

”Prezenta zgomotului la locul de munca mareste riscul de accidente”, afirma Florian Maduta, trainer specializat in securitate si sanatate in munca (SSM), la firma Work Management.

Citeste integral pe wall-street.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.