Compania americana Bechtel International si alte doua consortii au trimis companiei EnergoNuclear scrisori de intentie pentru constructia unitatilor 3 si 4 de la Cernavoda, proiect estimat la 3,2 miliarde de euro, fara TVA, a anuntat Ministerul Economiei.

Primul consortiu este format din SNC Lavalin Nuclear (Canada), Ansaldo Nucleare (Italia) si Elcomex IEA (Romania), avand ca lider compania canadiana, iar cel de-al doilea este condus de Atomtechnoprom si include alte patru firme din Federatia Rusa.

"Comisia de evaluare va analiza in perioada urmatoare documentatia depusa, in scopul calificarii candidatilor mai sus precizati pentru celelalte faze ale procedurii: clarificarea specificatiei tehnice a centralei nucleare, prezentarea si negocierea ofertelor preliminare, negocierea ofertelor finale, stabilirea ofertei castigatoare si atribuirea contractului", se mentioneaza in comunicat.

Procedura de achizitie a contractului Inginerie, Procurare si Constructie (IPC) derulata de EnergoNuclear a inceput la 16 septembrie 2010 si este planificata sa se desfasoare pe parcursul acestui an si in prima jumatate a lui 2012.

Bechtel este constructorul autostrazii Transilvania, pe traseul Brasov-Bors. Constructia a inceput in 2004, in baza unui contract cu o valoare de 2,2 miliarde euro acordat Bechtel. [Bilantul autostrazilor romanesti in ultimele 2 decenii: 14 km pe an] Lucrarile au fost intrerupte la jumatatea anului 2005, cand autoritatile au inceput reanalizarea contractelor incheiate de guvernarea precedenta. Pana in prezent, Bechtel a finalizat aproximativ 50 din cei 415 kilometri pe care ar trebui sa-i aiba autostrada Transilbania in 2013. [Boc mai taie o panglica: 10 km din Autostrada Transilvania]

Mai multe detalii despre posibilitatea ca Bechtel sa construiasca reactoarele 3 si 4 de la Cernavoda citeste pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.